Aktuális

A "Játsszunk Mindannyian" Világjátékhoz kapcsolódó országos Játéknapra

Plakát kitöltési útmutató minták ajánlásával, szervezési ajánlásokkal és beszámolói kérés

A Plakáton lévő elrendezés (logók és szöveg helye) állandó, az ne változzon.

  • A kék betűvel írt fejlécet kérjük a helyi igények szerint kitölteni: be kell írni hogy az adott év szeptember melyik napján lesz a rendezvény- szeptember 17-20 között lehet akármikor… netán két nap is..- variációk lehetségesek! pl.

2023. szeptember 23 és szeptember 30 között akármikor, akár kétszer is, pl. két délután pl. szombaton 14 órától 18 óráig /vagy 2023 szeptember 23-án-án 10 órától 16 óráig

  • A rendezvény helyszínéhez pontos leírása szükséges: város, vagy település neve, az utca vagy tér neve, az épület pontos megnevezése, stb. feketével kell írni – a lényeg, hogy tájékoztató jellegű legyen.
  • A helyi programokat részletesen le kell írni: mikor, hol milyen játékokat játszhatnak a résztvevők és netán azt is meg lehet jelölni, hogy ki vezeti, illetve segíti a játékok megszervezését az adott területen. Pl. udvaron vagy a szökőkút bal oldalán ugróiskolát lehet játszani, a játékvezető XY , vagy a "Művelődés ház könyvtárában társasjátékokkal várja Kati néni a könyvtáros az érdeklődőket", és képekkel, rajzokkal lehet hívogatóbbá tenni a az ajánlott programokat.
  • Ingyenes rendezvény, ez legyen rajta a plakáton.
  • A plakát alján lévő emblémák mellé és alá a helyi szervezetek, intézmények, rendezők logói, nevei kerüljenek.
  • Nagyon jó, ha hívogató a plakát: sokszín, felhívó jellegű, és egyértelmű információkat közöl a helyi lakosoknak, éppen a területen tartózkodó érdeklődőknek. Előző rendezvények plakátjait csatoljuk ötletként!
  • A mintaplakáton lévő logók átmásolhatók és felhasználhatók helyi plakátokon, utcai táblákon, de erre kell az Önkormányzat engedélye. Levélküldésre is ajánlatos tenni, pl. levélpapírként, ha névre szóló meghívót akar küldeni a szervező-csoport, vagy tiszteletbeli meghívást kap a polgármester, a helyi iskola vagy könyvtár vezetője, boltok, üzletek stb. Szülőknek is lehet levelet küldeni, vagy a honlapot is díszítheti…

A kész plakátot kérjük beküldeni a következő email címre: jatekvilagnap@gmail.com Beküldési határidő: 2023. augusztus végéig.

Szervezési ajánlások

Általában kiemelten a szabadtéri kiscsoportos játék-lehetőségek megvalósítása ajánlott. Egyetemisták, gimnazisták, szülők, nagyszülők, aktív bekapcsoló tevékenységeket vállalók részesei lehetnek a munkának, helyi játékkiállítás, játékbemutató tehetik színessé egy-egy játszótéri játékcsoport tevékenységeit. Az ugrókötél, a krétarajz, a labda, a népi körjátékok, szójátékok sokasága áll rendelkezésre. 2023-ban BÁBOZÁS a kiemelt tématerületünk.

Kiemelten fontos a biztonság és tisztasági lehetőségek megvalósítás a kijelölt helyszíneken. Várunk majd érdekes beszámolókat írásban a játéknap utáni hetekben - is lehet készíteni a szülők jóváhagyásával, vagy olyan távolból, amikor nem látszanak az arcok.

A beszámolóhoz a következő táblázati megoldást ajánljuk, de lehet igazi saját élménybeszámoló is. A játéknapi beszámoló határideje: minden év október közepéig. A Kisgyermek újságban jelennek meg minden évben beszámolók a játéknapokról.

2023 szeptember ……… évi VIII. Játsszunk Mindannyian!

Egy rövid értékelést kérünk, inkább nevezném összefoglalónak: a táblázat kitöltését kérjük október közepéig beküldeni, jatekvilagnap@gmail.com Email címre. Ha nem valósult meg, azt is kérjük beírni...mi volt az akadály, mi sikerült, mi nem, és netán miért. Mit csinálnának másképpen. Résztvevők, és szervezők élménybeszámolóit, fényképeket (jpg) kérek csatolni a táblázat mellé.

A weblapokon találhatók beszámolók, érdemes megnézni azokat is. A Kisgyermek újság honlapját is. www.akisgyermek.hu, www.jatekvilagnap.webnode.hu

Köszönet az együttműködésért, és élvezetekben gazdag, felszabadult játékélményt kívánunk szervezőknek és játszóknak egyaránt!

Villányi Györgyné Jutka

A Játéknap szervezőbizottságának titkára 


PLAKÁTMINTÁK:

Első minta:


Második minta:

Harmadik minta:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2023. év játéknap felhívása

"Minden jónak forrása a játék!" (Fröbel)


VIII. Játsszunk Mindannyian!

A legtöbb játszó gyermeket, felnőttet megmozgató települések szervezői között könyveket, újságokat sorsolunk ki. Várjuk a jelentkező szervezőket a versenybe. 
 Bejelentkezési határidő 2023 szeptember 11.

Plakátok kihelyezésével üzletekben, utcán, rendelőkben tehető közzé a program. (plakátmintát kérésre adunk e-mailen) 

A kész plakátot kérjük beküldeni a következő címre: jatekvilagnap@gmail.com 


2023. év játéknap felhívása letölthető formában:

A következő link a szervezést segítheti:

A következő link szintén a szervezést segítheti, de olyan formában van itt, amiből ki lehet másolni részeket:

Magyar Pedagógiai Társaság, Kiss Áron Magyar Játéktársaság, Minden jog fenntartva       © a weboldalt Gyulai Tünde Klára vágta helyre
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el